ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Οι μαθητές του σχολείου μας γίνονται συντάκτες της ιστοσελίδας, παρουσιάζουν βιβλία, γράφουν δικά τους παραμύθια και αρθρογραφούν για όσα τους ενδιαφέρουν και τους προβληματίζουν.Εντυπώσεις από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Τα παιδιά του σχολείου μπήκαμε στο λεωφορείο για να πάμε στο Αττικό Πάρκο. Στην Αθήνα πήγαμε για να δούμε τα ζώα και είχε συννεφιά και ήλιο.

Πήγαμε βόλτα στα ζώα και έπειτα σταματήσαμε στο γκαζόν για να παίξουμε παιχνίδια και να φάμε παγωτό. 

Περισσότερα...
 
Ο κάβουρας Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Σε αυτή τη θάλασσα που κολυμπώ

ένας κόκκινος κάβουρας έρχεται προς τα εδώ...

Μα κανένας δεν τον κοιτά

και δεν τον ακουμπά.

Ι. Οικ.

Β΄τάξη, 2014 - 2015

 
Ένα εξωγήινο φυτό Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
Το εν λόγω παχύφυτο, που ευδοκιμεί στη Νότια Αφρική και ανήκει στην οικογένεια των κάκτων, διαθέτει χοντρά, πράσινα και τριγωνικά φύλλα, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν μακριές ίνες που μοιάζουν με μυτερά δόντια, δημιουργώντας την εικόνα στο θεατή ότι έχει μπροστά του ένα ζευγάρι «δολοφονικά» σαγόνια.
Περισσότερα...
 
Η θανατηφόρα αγκαλιά Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
Ο Πύθωνας είναι ένα φίδι που συνήθως το  συναντάμε στην Αφρική και στην Ασία. Το μήκος του κυμαίνεται, ανάλογα με το είδος, από μερικά εκατοστά μέχρι και 10 μ. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν αδένες με δηλητήριο και σκοτώνουν τη λεία τους σφίγγοντάς την με τις δυνατές σπείρες τους.
Περισσότερα...
 
Ένας ξεχωριστός Δράκος! Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
Μεγάλη σαύρα που κατοικεί στα νησιά γύρω από την Ινδονησία, ο Δράκος του Κομόντο είναι η μεγαλύτερη ζωντανή σαύρα του κόσμου, αφού μερικές φορές μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα σε μήκος. Μπορεί να φτάσει τα 90 κιλά. Είναι εξαιρετικοί κολυμβητές. Κολυμπούν από το ένα νησί στο άλλο και μπορούν ακόμα και να βουτήξουν σε βάθος έως 4,5μ.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

10ο - ΔΕΚΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ