ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Οι μαθητές του σχολείου μας γίνονται συντάκτες της ιστοσελίδας, παρουσιάζουν βιβλία, γράφουν δικά τους παραμύθια και αρθρογραφούν για όσα τους ενδιαφέρουν και τους προβληματίζουν.Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδας Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

 

 

Τον προηγούμενο μήνα επισκέφθηκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας. Είχαμε πάει με την Γ΄ τάξη για να δούμε τα αρχαία αγάλματα. Όταν φτάσαμε στο μουσείο χωριστήκαμε σε ομάδες. Κάθε ομάδα είχε από ένα χαρτί με ερωτήσεις. Για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις, έπρεπε να ψάξουμε ανάμεσα στα ευρήματα.


Στις αίθουσες και τις προθήκες είδαμε αγάλματα και αρχαία αντικείμενα. Στην αυλή είδαμε δύο γλυπτά λιοντάρια και τρία κεφάλια αλόγων. Ήταν πελώρια και πολύ εντυπωσιακά. Από τα γλυπτά των θεών μάς άρεσαν η Άρτεμη που καθόταν σε έναν βράχο και ένας μεγαλόσωμος Απόλλωνας. Σε μία προθήκη υπήρχαν τρία χάλκινα σπαθιά. Σε μία άλλη είδαμε δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και κολιέ από πέτρες. Τα καλύτερα εκθέματα ήταν δύο στεφάνια από φύλλα χρυσού. Τα είχαν βρει σε τάφους αθλητών.

Η επίσκεψη μας άρεσε γιατί γνωρίσαμε την αρχαία ζωή και τέχνη. Επίσης, χωριστήκαμε σε ομάδες και δουλέψαμε όλοι μαζί πολύ όμορφα. Θα θέλαμε να ξαναπάμε.

Β΄ τάξη,

σχολικό έτος 2015 - 2016

 

 
Εντυπώσεις από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Τα παιδιά του σχολείου μπήκαμε στο λεωφορείο για να πάμε στο Αττικό Πάρκο. Στην Αθήνα πήγαμε για να δούμε τα ζώα και είχε συννεφιά και ήλιο.

Πήγαμε βόλτα στα ζώα και έπειτα σταματήσαμε στο γκαζόν για να παίξουμε παιχνίδια και να φάμε παγωτό. 

Περισσότερα...
 
Ο κάβουρας Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Σε αυτή τη θάλασσα που κολυμπώ

ένας κόκκινος κάβουρας έρχεται προς τα εδώ...

Μα κανένας δεν τον κοιτά

και δεν τον ακουμπά.

Ι. Οικ.

Β΄τάξη, 2014 - 2015

 
Ένα εξωγήινο φυτό Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
Το εν λόγω παχύφυτο, που ευδοκιμεί στη Νότια Αφρική και ανήκει στην οικογένεια των κάκτων, διαθέτει χοντρά, πράσινα και τριγωνικά φύλλα, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν μακριές ίνες που μοιάζουν με μυτερά δόντια, δημιουργώντας την εικόνα στο θεατή ότι έχει μπροστά του ένα ζευγάρι «δολοφονικά» σαγόνια.
Περισσότερα...
 
Η θανατηφόρα αγκαλιά Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
Ο Πύθωνας είναι ένα φίδι που συνήθως το  συναντάμε στην Αφρική και στην Ασία. Το μήκος του κυμαίνεται, ανάλογα με το είδος, από μερικά εκατοστά μέχρι και 10 μ. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν αδένες με δηλητήριο και σκοτώνουν τη λεία τους σφίγγοντάς την με τις δυνατές σπείρες τους.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

10ο - ΔΕΚΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ