ΜΕ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΦΑΡΕΤΡΑ
Γνωρίστε το πρόγραμμα Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΕ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΦΑΡΕΤΡΑ

Σε όλη διάρκεια του σχολικού έτους (2014 – 2015) οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων, με εμψυχώτριες τις εκπαιδευτικούς Μαγδαληνή Μαμασούκα και Αργυρώ Πουρσανίδου, εκπόνησαν σχέδιο εργασίας με τίτλο «Με τόξο και φαρέτρα - Αναζητώντας τους θεούς Απόλλωνα και Άρτεμη. Ευβοϊκά μονοπάτια». Τα παιδιά με οδηγό τους μύθους των δύο θεών διερεύνησαν την αρχαία λατρεία του Απόλλωνα και της Άρτεμης στην Εύβοια και με αφετηρία την ιδιότητά τους ως «αρχηγετών», ερεύνησαν το ρόλο (κοινωνικό – πολιτιστικό – οικονομικό) που διαδραμάτισε η Χαλκίδα και γενικότερα η Εύβοια κατά τον Β΄ αποικισμό στην Κάτω Ιταλία. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες οι μαθητές προσπάθησαν να ερμηνεύσουν μύθους, έγιναν «ερευνητές τεκμηρίων» της λατρείας και των ιδιοτήτων των θεών στα μουσεία της Χαλκίδας και της Ερέτριας, εκφράστηκαν με διάφορους καλλιτεχνικούς τρόπους (θέατρο, κολλάζ, κατασκευές, ζωγραφική, χορός, φωτογραφία) και πάνω απ’ όλα καλλιέργησαν την ιστορική τους συνείδηση και λειτούργησαν σε κάθε επίπεδο ως ομάδα.

Στα άρθρα που ακολουθούν μπορείτε να δείτε δείγματα της δουλειάς τους.

 

 
Ερευνητές στο μουσείο Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΕ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΦΑΡΕΤΡΑ

Τι μυστικά μπορεί να κρύβει ένα μουσείο; Τι πληροφορίες μπορεί να μας δώσει για την κοινωνία, την οικονομία, τη θρησκεία, γενικότερα για τη ζωή των προγόνων μας; Τις απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα έδωσαν τα παιδιά των Γ΄και Δ΄τάξεων με τις επισκέψεις τους στα αρχαιολογικά μουσεία της Χαλκίδας και της Ερέτριας. Οι δύο αυτές επισκέψεις ήταν η πρώτη και η τελευταία δράση αντίστοιχα των μαθητών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Με τόξο και φαρέτρα - Αναζητώντας τους θεούς Απόλλωνα και Άρτεμη. Ευβοϊκά μονοπάτια».

Περισσότερα...
 
Έρευνα στο διαδίκτυο Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΕ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΦΑΡΕΤΡΑ


Free Joomla Extensions

Μετά την επίσκεψή τους στο αρχαιολογικό μουσείο της Χαλκίδας οι μαθητές της Γ΄τάξης άρχισαν την διαδικτυακή και βιβλιογραφική έρευνα σχετικά με τους θεούς Απόλλωνα και Άρτεμη. Με αφορμή τα όσα ανακάλυψαν στις προθήκες του μουσείου και στις επεξηγηματικές επιγραφές τα παιδιά έψαξαν να βρουν διάφορους μύθους, οι οποίοι να προσδιορίζουν τις ιδιότητες των δύο θεών και τον τρόπο που οι αρχαίοι τους λάτρευαν καθώς τους διάφορους τρόπους απεικόνισής τους ανά τους αιώνες.

 

 
Παρακολούθηση μουσικής παράστασης Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΕ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΦΑΡΕΤΡΑ


Free Joomla Extensions

Με οδηγό τη μουσική και τη φαντασία τους τα παιδιά της Δ΄ τάξης ταξίδεψαν στην Αρχαία Ελλάδα με τη παράσταση του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς Λύραυλος. Τα παιδιά γνώρισαν αρχαία ελληνικά όργανα, όπως η φόρμιγγα, η λύρα, η κιθάρα, η σείστρα, ο αυλός, τον τρόπο κατασκευής - ακόμη και με ανακυκλώσιμα υλικά - και τον ήχο τους. Επιπλέον, άκουσαν αποσπάσματα από σωζώμενες αρχαίες μελωδίες και συμμετείχαν σε διαδραστικά δρώμενα.

 
Με τη σμίλη της φαντασίας νο2 Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΕ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΦΑΡΕΤΡΑ

Τα παιδιά της Γ΄και Δ΄ τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος " Με τόξο και φαρέτρα - Αναζητώντας τους θεούς Απόλλωνα και Άρτεμη. Ευβοϊκά μονοπάτια".

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

10ο - ΔΕΚΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ