ΔΡΑΣΕΙΣ
1η συνάντηση Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Στην πρώτη συνάντηση της ομάδας της Ε΄ τάξης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Έστιν ουν τραγωδία", ακούσαμε τραγούδια και παρακολουθήσαμε τα ακόλουθα βίντεο.

http://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=XNs_i--KF9Q

 

 
Γιορτή λήξης 2016 Γ΄ τάξη: Οι θεοί του Ολύμπου Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

 
Παρουσίαση προγράμματος Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Η παρουσίαση του προγράμματός μας έγινε στη γιορτή λήξης του σχολικού έτους.

Λίγες μέρες πριν είχαμε παρουσιάσει αποσπάσματα και στο διήμερο παρουσιάσεων προγραμμάτων και δράσεων με τίτλο «Τα παιδιά σε δράση για το περιβάλλον, την υγεία, τον πολιτισμό» στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο της παρουσίασης

 
Παρουσίαση προγράμματος Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η παρουσίαση του προγράμματός μας έγινε στη γιορτή λήξης του σχολικού έτους.

Λίγες μέρες πριν είχαμε παρουσιάσει αποσπάσματα και στο διήμερο παρουσιάσεων προγραμμάτων και δράσεων με τίτλο «Τα παιδιά σε δράση για το περιβάλλον, την υγεία, τον πολιτισμό» στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο της παρουσίασης

 
Από καπάκι....αμαξάκι! Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Σήμερα Παρασκευή, 10-6-2016 οι μαθητές του σχολείου μας ένιωσαν περήφανοι, ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, γιατί η προσπάθεια δυο χρόνων για την συγκέντρωση πλαστικών καπακιών βρήκε το στόχο της. Παρέδωσαν πάνω από είκοσι σακούλες σκουπιδιών γεμάτες πλαστικά καπάκια στο Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας, ώστε να αγοραστεί ένα αναπηρικό καροτσάκι για έναν μαθητή που το έχει άμεσα ανάγκη. Είναι το δεύτερο καροτσάκι, που κατάφεραν να δωρίσουν με πολλή αγάπη.
Γελαστοί φωτογραφήθηκαν μαζί με την εκπ-κο Φυσικής Αγωγής, Ματούλα Γιαννίτση-Γράππα, η οποία είναι η ψυχή τής δράσης αυτής.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές υποσχεθήκαμε ότι και την επόμενη σχολική χρονιά θα συνεχίσουμε με την ίδια θέρμη και όρεξη.

Καλό καλοκαίρι
 
Έστιν ουν τραγωδία - πρόβες παρουσίασης Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Οι προετοιμασίες για την παρουσίαση του προγράμματός μας συνεχίζονται πυρετωδώς. Δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες μας.

 
Καρνάγια και ταρσανάδες - η εκδήλωση Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΚΑΡΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑΡΣΑΝΑΔΕΣ

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ' τάξης έγιναν καραβομαραγκοί και καρναγιάρηδες, με πρωτομάστορα την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, Ματούλα Γιαννίτση - Γράππα. Την τέχνη "δίδαξαν" στα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου μας, στα νήπια του 4ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, καθώς και στην Στ΄τάξη του 12ου Δημοτικού Χαλκίδας.
Στην παρουσίασή του προγράμματός τους "Καρνάγια και Ταρσανάδες" ταξίδεψαν στην προϊστορία, τότε που ο άνθρωπος πρωτοδάμασε τη θάλασσα, στην αρχαία Αθήνα για να γνωρίσουν την τριήρη, στις ρωμαϊκές γαλέρες και τους Βυζαντινού δρόμωνες. Μίλησαν για την ελληνική θαλασσοκρατία του 17ου και 18ου αιώνα αλλά και την παρακμή του ξύλινου παραδοσιακού σκαριού με το κλείσιμο των καρνάγιων και των ταρσανάδων και την επικράτηση των ατμόπλοιων και πετρελαιοκίνητων πλοίων. Παρουσίασαν τα τρία παραδοσιακά πλοιάρια που "έχτισαν" (καραβόσκαρο, πέραμα και τρεχαντήρι) και δώρισαν στους καλεσμένους τους κεραμικά καραβάκια που κατασκέυασαν με τους συνεργάτες τους στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας. Έμαθαν από τον γερο καραβομαραγκό πώς "χτίζεται" ένα παραδοσιακό σκαρί, για τη σκληρή ζωή, τις προλήψεις και τα έθιμα τους κι έφτασαν μέχρι το σήμερα, που το πλαστικό κυριαρχεί και μόνο ελάχιστα ξύλινα σκαριά αρμενίζουν στις ελληνικές θάλασσες. Είδαν εικόνες από την καταστροφή παραδοσιακών πλοίων από τους ίδιους τους ναυτικούς στο βωμό των αποζημιώσεων που δίνει η Ευρωπαϊκή ένωση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας, κος Ζημανίτης, ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δρ. Δημήτριος Μητάκος, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτωνκα Θάλεια Καλαμπαλίκη, ο καραβομαραγκός που φιλοξένησε τα παιδιά στο χώρο του, κος Δημήτρης Καμπούρογλου και η ιστιοπλόος κος Νίκος Λιαλιάρης.
Από όλα τα παιδιά που εργάστηκαν για την εκπόνηση αυτού του προγράμματος μια ευχή για "Καλό καλοκαίρι" και μια ελπίδα ότι "τα καρνάγια κι οι ταρσανάδες να συνεχίσουν να χτίζουν ξύλινα σκαριά."
 
Σεμινάριο Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Στις 5 Απριλίου οι δάσκαλοι και οι δασκάλες του σχολείου μας παρακολούθησαν το σεμινάριο «Για ένα σχολείο με έκφραση, χρώμα και φως », που διοργάνωσε και συντόνισε ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Ε.Π. Εύβοιας, Δρ Δημήτριος Μητάκος.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν ως επιμορφώτριες οι κ.κ. Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου (δασκάλα της Στ΄ τάξης) και Μαγδαληνή Μαμασούκα (δασκάλα της Β΄ τάξης) με τα εργαστήρια  «Σκέπτομαι, εκφράζομαι, δημιουργώ, αισθάνομαι…μέσα από τις εικόνες» και «Νότες, αυλαία και χαρτί» αντίστοιχα.
 
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) 2016 Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου νηπιαγωγείου και των Α΄και Β΄ τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν σε  κοινή δράση  ακολουθώντας τα βήματα του μικρού Φεγγαροσκεπαστή του συγγραφέα Éric Puybaret μέχρι το φεγγάρι. Διάβασαν το βιβλίο, δραματοποίησαν σκηνές και στη συνέχεια έστειλαν ευχές στο μικρό Τιμολέοντα.

Την επόμενη εβδομάδα και σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων και νηπιαγωγών Χαλκίδας τα παιδιά του 4ου νηπιαγωγείου και των Α΄, Β΄ και Γ΄τάξεων του σχολείου μας διάβασαν, δραματοποίησαν και έκαναν κατασκευές σχετικές με τον μύθο της Περσεφόνης.

 
Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδας Εκτύπωση E-mail
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

 

 

Τον προηγούμενο μήνα επισκέφθηκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας. Είχαμε πάει με την Γ΄ τάξη για να δούμε τα αρχαία αγάλματα. Όταν φτάσαμε στο μουσείο χωριστήκαμε σε ομάδες. Κάθε ομάδα είχε από ένα χαρτί με ερωτήσεις. Για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις, έπρεπε να ψάξουμε ανάμεσα στα ευρήματα.


Στις αίθουσες και τις προθήκες είδαμε αγάλματα και αρχαία αντικείμενα. Στην αυλή είδαμε δύο γλυπτά λιοντάρια και τρία κεφάλια αλόγων. Ήταν πελώρια και πολύ εντυπωσιακά. Από τα γλυπτά των θεών μάς άρεσαν η Άρτεμη που καθόταν σε έναν βράχο και ένας μεγαλόσωμος Απόλλωνας. Σε μία προθήκη υπήρχαν τρία χάλκινα σπαθιά. Σε μία άλλη είδαμε δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και κολιέ από πέτρες. Τα καλύτερα εκθέματα ήταν δύο στεφάνια από φύλλα χρυσού. Τα είχαν βρει σε τάφους αθλητών.

Η επίσκεψη μας άρεσε γιατί γνωρίσαμε την αρχαία ζωή και τέχνη. Επίσης, χωριστήκαμε σε ομάδες και δουλέψαμε όλοι μαζί πολύ όμορφα. Θα θέλαμε να ξαναπάμε.

Β΄ τάξη,

σχολικό έτος 2015 - 2016

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 10

10ο - ΔΕΚΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ